Hej!

Jag heter Fredrik Larsson och det här är min whiskyblogg. Åsikter och recensioner är helt personliga.
På en del forum har frågan nyligen ställts om Sverige behöver ännu en whiskyblogg. Jag vet inte…men jag gör detta för de som vill läsa och inte minst för min egen skull. Take it or leave it 🙂
Min intention är inte skapa någon heltäckande sida med whiskyinformation eller destillerifakta. Jag skriver om det jag gillar eller inte gillar, det jag finner intressant och som jag vill dela med mig av. Tveka inte att kontakta mig om du har synpunkter på det som skrivs.

Vem är jag då?
Whiskyintresserad sedan i början av 2000-talet, flitig Islayresenär, Laphroaigsamlare, provningsledare och whiskyansvarig på The Fox & Anchor i Karlskrona som 2014 blev Sveriges Bästa Whiskykrog. Blev tilldelad Gordon & MacPhail Scholarship 2012. En whiskynörd i mångt och mycket men alltid med smaken i fokus och glimten i ögat.

Jag sticker inte under stol med att jag helst dricker Islaywhisky men jag provar gärna annat också. Jag gillar också att matcha whisky med mat och cigarrer.

I grunden är jag kock med ett stort intresse för smaker, kombinationer och hur vi njuter av mat och dryck.

Den här bloggen kommer att handla om främst whisky, som namnet antyder, men också andra destillat kan smita med på ett hörn. Det kommer förekomma en och annan cigarr och kanske lite whiskyinspirerad mat emellanåt. Jag hoppas att du som läser detta skall finna det intressant.

Vill du kontakta mig? Skicka ett mail till info@whiskyarkivet.se eller skicka via formuläret här >>

(Visited 145 times, 1 visits today)