60 flaskor buteljerades av den här otroligt hypade whiskyn från Smögen Destilleri. När whiskyn lanserades på Systembolagets webbsläpp tog den slut på en millisekund till mångas förtret. En styv prislapp på 1269 riksdaler avskräckte ingen. Fatet som använts är en så kallad Sherry Octave av europeisk ek som har rostats hårt. Hur smakar whiskyn då? Let´s dig in!

62,7%

Doft:
Det första som slår mot näsan är ljus smörkola/fudge och ek. Plommon, vanilj och aprikos följer tätt efter och efter ett tag i glaset så dyker en lite udda bittermandelton upp. Stram sherry med toner av björnbärsmarmelad och våt kartong (?!). Spretig doftbild, kryddig, ekig och fruktig/bärig på samma gång.

Smak:
Kryddigt bett av vaniljdriven överekad sherrylagring. Kungen av Danmark-karameller, kamfer, anis, plum pudding, mandelkubb och russinkaka. Allt i en salig blandning i en ganska obskyr palett. Söt, nästintill romliknande finish. Röda bär mot slutet.

Njae, det här var nog inte riktigt min kopp te. En hypad whisky som förvisso erbjuder en spännande doft och smak men som tyvärr också magplaskar ner i det mindre smickrande epitetet av unga och ”snabblagrade” svenska whiskies. Vi får massor av smak men det mesta härrör från eken och den levererar tyvärr en för skarp träton med allt för mycket kryddiga och bittra toner.

En flaska värd att äga? Inte i min bok. Dock är jag rätt säker på att de som fick tag en på webbsläppet är hyggligt nöjda.

(Besökt 856 gånger, 1 besök i dag.)