De är riktigt läckra de här gamla Sestanteflaskorna. En italiensk buteljerare som stängde för gott 1990, dock med ett riktigt vasst rykte i whiskyvärlden. Sestante levererar otrolig whisky!
På styva 65,3% har vi här en 15-årig Caol Ila som verkligen sticker ut. Det finns några andra varianter med samma design i andra åldrar och på 40% men denna har så mycket mer kraft.

Doft:
Aningens udda, vegetativ, gräsig, citrus, framförallt lime, gröna marmeladkulor (ni vet de där från Anthon Berg som föräldrarna var tvungna att köpa varje jul),  menthol och en riktigt angenäm gammelrök. Vilken otrolig doft. Sån här whisky buteljeras inte längre.

Smak:
Återigen mycket gröna toner, grönt äpple, mer lime, mer gräsighet och citrusmarmelad. Whiskyn är kryddig och eldig. Finishen landar i fuktigt trä, fräsch menthol och nyklippt gräs. Rökigheten finns där men blir ”överkörd” av smakexplosionen som de resterande tonerna bjuder på.

Fy f-n vad bra, otroligt gott, en av de absolut bästa. Så mycket liv och kraft. En stor whisky som lämnar ett brett leende på läpparna. 😀

(Besökt 234 gånger, 1 besök i dag.)