Den 12 april 2024 kommer denna Caol Ila Port Wood Finish, Cooper’s Choice, till utvalda butiker (14 st) samt till webblagret. Totalt är det 540 flaskor och alla kommer till Sverige.
(artnr. 41645, kostar 849 kr)

Som ni vet så är jag en sucker för Caol Ila överlag. Otroligt sällan detta destillat inte är minst ”bra”. Buteljeringar från Cooper’s Choice brukar inte vara något undantag. Denna portvinsfinish som släpps med 540 flaskor till Sverige klockar in på 56%.

Doft:
Distinkt men fruktig rökighet, rökta charkuterier, vanilj och äppelkompott på röda äpplen. Ektoner med ett skönt kryddsting. Härlig och inbjudande doft.

Smak:
Bra punch i munkänslan. Kryddigheten eskalerar och fyller hela munnen. Mer charkrök, röda bär, hint av krut/sulfur. Torr i finishen med en väldigt lång eftersmak som klingar av på en ton kombinerad av bacon/chark och rödfruktsmarmelad. Mycket att jobba med, det händer fantastiskt mycket i den här smakbilden, men jag gillar den riktigt mycket. För 850 pix tycker jag att den är väl värd sitt pris. Gillar du lite stökig rök är det ett givet köp.

Provningsglas: Glencairn Copita

(Besökt 564 gånger, 1 besök i dag.)