Skapad av fyra fat (62, 64, 65 och 66) från warehouse 1. Endast 600 flaskor buteljerades för Singapore och östra Asien. Flaskan såldes en kort period av en butik som hette IKI Shouten som dessvärre inte ligger online längre.

42,4%

Doft:
Fruktig men stram, egentligen inte mycket rök alls, mest en torr, lite inbunden fruktmatta som drar mot apelsinkompott. Första tanken var Port Ellen blandat med Ardbeg men efter en stund i glaset börjar den härliga Lafferöken ge ifrån sig små puffar. Mycket trevlig doft.

Smak:
Torr och kryddig, stram citrus med mycket liten sötma. Röken väller fram som ett ånglok efter en sekund i munnen. Inte alls så medicinal som Laphroaig brukar vara utan mer kryddbett med en lite sotig finish. Tydlig svartpeppar mot slutet. Ger en vaxig munkänsla och har en lång och ganska annorlunda eftersmak som inte liknar Laphroaig utan snarare en avskalad Ardbeg med en rå och härlig torvrök långt bak. Det här var gott, även om man som vanligt hade önskat ett par % till för att lyfta smakerna ännu mer. Helt klart en väldigt god whisky, om än lite udda smakprofil för destilleriet.

(Besökt 207 gånger, 1 besök i dag.)