Som ni vet så är jag svag för Laphroaig, så det är alltid extra spännande med nya independent bottlings som jag inte har provat förut. Av just Laphroaig finns det ganska många oberoende släpp och för det mesta brukar det vara riktigt trevliga grejer. Detta är en 18-åring från välrenommerade Sansibar på ön Sylt. Destillerad 1997 och buteljerad 2015. Just nu till det facila priset av 3247:- på Systembolaget. Aningens dyrt kan jag tycka spontant, men vi ska se om den levererar efter prislappen. Whiskyn importeras via Drams & Dreams och Clydesdale och just denna blev 241 flaskor.

53,4%

Doft:
Härlig Laphroaigstil med en ganska murrig rökighet, mycket frukt, mandlar, vanilj, sockerkaka och aningens gröna toner mot slutet. Tankarna far mot tjärad tamp och fruktkompott. Lovar mycket på doften.

Smak:
Oj, nu händer det grejer! Otroligt välbalanserad munkänsla, den svulstiga röken väller fram i omgångar samtidigt som den brottas med en pepprig fruktighet som vägrar släppa taget. Kaffetoner efter ett tag. Lager på lager av söt rökighet och frukt. Extremt trevlig och lång eftersmak. Klingar av med en torr rökfinish.

Det här är riktigt gott! Mycket smaker som samsas men med en otrolig balans. Jag förstår absolut varför man valt att buteljera detta fat, även om jag inte är helt överens med prislappen.

(Besökt 171 gånger, 1 besök i dag.)