På mässan i Malmö fick jag möjlighet att ta en liten förhandstitt på denna whisky. Jag gick länge och väl och njöt av dropparna i glaset. Det roliga är att jag inte gillade förstasläppet av Kildalton från Svenska Eldvatten särskilt mycket, men det är ju det som är det härliga med smak. Subjektivt så det förslår. Nåväl, Tommy och Peters andra släpp av Kildalton är en mycket god sak. Jag tänker inte gå in på om det är en Lagavulin eller inte, det finns det andra som sköter så bra. Destillerad vid ett Kildaltondestilleri (Laphroaig, Lagavulin och Ardbeg) är den i alla fall, sen kan ju var och en ta sig en funderare kring det.

57,7%

Doft:
En härlig sötrökig matta möter näsan till en början. Fräsch citrus, lite gröna toner, drar åt lätt menthol. Under röklagret döljer sig mer citrus, nånstans mellan färsk apelsin och citronpaj, om ni förstår vad jag menar. Doften är en stilstudie i Bourbonlagrad Islay, mycket bra!

Smak:
En omvälvande och riktigt härlig kropp! Sötma, rökighet, kryddighet, lite krut och mer pigg citrus. Otroligt trevlig och smakrik. Ganska rättfram och medicinal rökighet, precis som jag gillar.
Det här är gott! Balsam för själen för en inbiten Islay-nörd. Hatten av till Svenska Eldvattens Tommy och Peter, bra fat hittar ni 🙂

(Besökt 212 gånger, 1 besök i dag.)