Committeesläppet tog slut snabbt som en avlöning när den kom den 31 mars på Systembolaget. Jag recenserade den i detta inlägget.
Inom ett par veckor släpps nu standardsläppet på Systembolaget. Dessutom kommer utvalda pubar och restauranger att göra en happening kring Ardbeg Day, eller Ardbeg Night som det heter i år, den 28 maj. Samma dag som destilleriet har sin ”Open Day” under Islayfestivalen. Här nedan följer mina tankar kring denna nedvattnade variant av Ardbeg Dark Cove, håll tillgodo.

46,5%

Doft:
Precis som föregångaren så finns där ektoner i doften som samsas med en pepprighet, rökighet, lite kaffe och apelsinkompott. Denna är dock diskretare och tunnare i doften än vad Committee Release är. Doften lämnar lite övrigt att önska, kunde bjudit på en aning mer.

Smak:
Smaken rivstartar med en fruktig palett och finstämd kryddighet. Återigen hittar jag lite kaffe och så den där omdebatterade sulfurtonen som jag diggar stenhårt men som många inte gillar alls.
Ganska snäll i kroppen. Eftersmaken är medellång och rökig och lämnar en lätt pepprig munkänsla efter sig.

Man ljuger inte om man påstår att denna faktiskt framträder rätt så bra som en nedvattnad variant av sin storebror. Alla smaker finns där, om än betydligt mildare. En kopia när tonern börjar ta slut, för att använda en metafor. Det här är drickbart absolut, i bra paritet med en standard Ardbeg Ten. Dock så väljer jag Committee Release framför denna sju dagar i veckan.

(Besökt 966 gånger, 1 besök i dag.)