Jag tänkte ge mig på att prova igenom de 25 olika samples som ingår i denna box från Scotch Malt Whisky Society. Ett kul format som fler borde ta efter tycker jag. Detta inlägg kommer att fyllas på efterhand och jag ska försöka hålla nere mina tasting notes något.

Sample nr 1

2.89 Slow cooked beef stew

Glenlivet 1993, 50,7%, 20 år

Doft:
Härligt fruktig med massor av råa gröna äpplen, päronmarmelad, lite kryddighet. Trevlig på doften.

Smak:
Kryddig och med en rik munkänsla. Fruktigheten ligger kvar men också lite vinösa toner, lite kola,  lätt choklad. Eftersmaken bjuder på apelsindriven fruktkompott och varar länge. Riktigt gott.


Sample nr 2

66.35 Smoke and spicy sweetness

Ardmore, 58,2%, 9 år

Doft:
Charkuterirök, lite lakrits, kanderade apelsinskal, honung och kryddnejlika. Spännande doft.

Smak:
Wow! Medicinal, rökig och kryddig. Sulfur till en början och efter ett tag mer frukt, bacon (!?), och ännu mer lakrits. Eftersmaken är en rökmatta som aldrig vill ta slut. Ungt men väldigt gott.


Sample nr 3

72.31 Something Old, something New

Miltonduff, 48,3%, 29 år

Doft:
Mycket vanilj och fruktighet. Till en början också vegetativ med libbsticka och spannmål samt en diskret mentholton. Doftar OBE (Old Bottle Effect).

Smak:
Här händer det grejer. Mycket frukt finns kvar men också kanelbullar, äppelpaj och lönnsirap. Riktigt kul i smaken. Finishen är välbalanserad och den klingar ut på en harmonisk fruktkompott med en liten touch av kryddighet på slutet. Riktigt gott!


Sample nr 4

9.83 Tiger Balm, Limoncello and scented candles

Glen Grant, 56,5%, 25 år

Doft:
Mycket citrus i doften och som namnet antyder så finns här också en hel del menthol. Förutom citrus har denna Glen Grant ett fruktregister med persika och mango i spetsen.

Smak:
Fyllig och fruktdriven munkänsla med citrus på förstafiolen. Lite pepprighet efter ett tag och även en blommighet som utvecklas mer och mer. Frisk och fräsch med en kryddig eftersmak.

(Besökt 247 gånger, 1 besök i dag.)