En unik whisky, på många sätt.

Första tanken som dyker upp är att detta kan ju inte vara möjligt. Den måste ju vara totalt överekad och förstörd? Som vanligt är det dock dåraktigt att ha förutfattade meningar om whisky man aldrig provat. Gordon & MacPhail presenterar här en helt unik whisky som faktiskt flyttar mina förutfattade meningar långt bort.

Mina tastingnotes:

Doft:
Fruktig, diskret rök, fräsch, tropisk frukt, mogna äpplen, honung, cederträ.
Vilken pigg doft! Vill aldrig sluta dofta!

Smak:
Extremt smakrik whisky med stor munkänsla. Avsaknad av ekbeska. Otroligt!
Mandel, karamelliserat socker, mörk choklad och ännu mer mogen frukt. Kryddig.
Inte alls så insmickrande med söta smaker som man kan förvänta sig och inte i närheten av så ekinfluerad som jag trodde den skulle vara.

Med en eftersmak som verkar ändlös överraskas man av whiskyns vitalitet och fräschör.
Mer kryddighet och en liten, dock ej besvärande, ton av ek framträder efter en stunds smackande på eftersmaken.

Denna whisky kanske inte tillhör det prisvärda segmentet men det faktum att den legat 70 år på ekfat och fortfarande har en så pass vital framtoning gör att man bara kan möta den med yttersta respekt. Stort tack till Gordon & MacPhail för möjligheten att prova denna whisky.

(Besökt 170 gånger, 1 besök i dag.)